2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TURGUTLU İMAM HATİP ORTAOKULU KTS ÖĞRETMENLER VE EĞİTİM YÖNETİCİLERİ ALANI MAYIS AYI RAPORU

KTS Mayıs ayı Öğretmen ve Eğitim Yöneticileri Alanı çalışmaları kapsamında okulda karşılaşılan sorunların tespiti ve çözüm önerilerini tartışmak üzere toplantı düzenlendi. Yapılan değerlendirme sonucunda aşağıda belirtilen sorunlar ve çözüm önerileri ortaya kondu:

SORUNLAR

1.      Teneffüste öğrencilerin merdivenleri dikkatli kullanmamaları

2.      Öğrenci velilerinin duyarsızlığı, öğrencilerini velilerin takip etmemesi

3.      Öğrencilerde gözlemlenen davranış bozuklukları

4.      Öğrencilerin devamsızlık sorunları

5.      Öğrencilerin akademik başarısızlıkları

6.      Öğrencilerin çoğunda amaç eksikliği olması, neden okuması gerektiğini anlamamış olmaları

7.      Öğrencilerde kitap okuma alışkanlığının olmaması

8.      Öğrencilerin derse hazırlıksız gelmeleri

9.      Sınav kaygısının yüksek olması ve öğrenci başarısına olumsuz etkisi

10.  Öğretmenlerin Hizmetiçi eğitim faaliyetlerine gereken önemi vermemeleri ya da katılmamaları, yapılan eğitimlerin çok verimli olmaması

11.  İletişim sorunları

12.  Görgü kurallarına uymadaki eksiklikler

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1.      Teneffüs aralarında merdivenlerin dikkatli kullanmaları, dikkat etmeyen öğrenciler uyarılmalı

2.      Aileleri duyarlı kılabilmek için, en az ayda bir kere veli toplantılarının yaparak bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı, velilere ciddi ve özendirici bir şekilde yaklaşılmalı.

3.      Öğrencilerde gözlemlenen davranış bozukları için spor, sanat, müzik gibi etkinlikler yapılmalı, öğrencilere gerekli ödev ve sorumluluklar verilmeli

4.      Öğrencilerin devam takip işlerinin mutlaka aksatmadan yapılması bu konuda aileler ile işbirliği içinde olunmalı, öğrencilere okulu sevdirecek kültürel ve sosyal faaliyetler düzenlenmeli

5.      .Öğrencilerin kendilerine ait çalışma alanları olmalı. Öğrencilerin kendine ait bir hedef ve amaç belirlemelerine yardımcı olmalı. Ders çalışma planı oluşturması ve takibini yapması sağlanmalı.

6.      Öğrencilerde gelecek için amaç oluşturulmasına çalışılması, mesleklere özendirmek için zaman zaman meslek tanıtımlarının yapılması.

7.      Kitap okumanın faydaları konusunda öğrenciler bilinçlendirilmeli, aileler kitap okuma konusunda bilinçlendirilip evde hep birlikte kitap okuma saatleri oluşturmaları gerektiği hatırlatılmalı, kitaplar öğrenci seviyesine göre seçilmeli ve takibi yapılmalı, tüm branş öğretmenleri bu konuda Türkçe öğretmenlerine yardım etmeli

8.      Derse hazırlıksız gelen öğrenciler için her branşın öğretmeni kendi dersi için kontrol çizelgesi oluşturmalı

9.      .Sınav kaygısının mutlaka psikolojik desteklerle, rehberlik hizmetleriyle mutlaka aşılması sağlanmalı. Motivasyon yükseltici etkinlikler yapılmalı seminerler verilmeli.

10.  Okullarda görev yapan öğretmenlerin okulu benimsemesi için özendirmeye yönelik çalışmalar yapılmalı. Hizmetiçi eğitim faaliyetlerinin ciddiyetle üzerinde durulması sağlanmalı. Öğretmenin kendini yenileyebilmesine olanak sağlanmalı ve desteklenmeli.

11.  Öğrencilerin kendi aralarında ve öğretmenlere karşı kullandığı olumsuz iletişim kapsamında iletişim engelleri ve doğru iletişim konusunda öğrencilere ve ailelere seminerler verilmeli, öğretmenler bu konuda öğrencilere örnek olacak davranışlar sergilemeli, sınıf ve okul huzurunu bozan öğrencilerle bireysel olarak ilgilenilmeli, arkadaşlarıyla ve büyükleriyle sağlıklı iletişim kuran öğrenciler ödüllendirilmeli.

12.  Öğrencilerin kendi aralarında ve öğretmenlere karşı kullandıkları olumsuz iletişim kapsamında iletişim engelleri hakkında seminerler verilmeli. Öğretmenler iyi örnek olmalı. Sağlıklı iletişim  kuran öğrenciler ödüllendirilip örnek olarak diğer öğrencilere gösterilmeli. Adab-ı muaşeret konulu konferanslar verilmeli.

22.05.2023 117

22-05-202322-05-2023

Adres:
SELVİLİTEPE MAH. DURSUN SAVCI SK. İMAM HATİP ORTAOKULU SİTESİ IMAM HATIP ORTA OKULU BLOK NO 2/1 İÇ KAPI NO 2 TURGUTLU / MANİSA